Вітамін Е (або токоферол) вперше був виявлений в 1922 році під час дослідження репродуктивного процесу щурів. В 1936 р. вітамін був вперше отриманий шляхом екстракції, а в 1938 р. він був вперше синтезований.
Для чого ж потрібен вітамін Е?
1. Нормалізує баланс холестеролу
2. Знижує кількість вільних радикалів та запобігає розвитку хвороб
3. Відновлює пошкоджену шкіру
4. Робить волосся густішим
5. Нормалізує гормональний баланс
6. Допомагає зменшити симптоми ПМС
7. Покращує зір
8. Зменшує вплив хвороби Альцгеймера та зменшує ризик розвитку деяких деменцій
9. Зменшує побічні ефекти деяких видів терапії
10. Підвищує фізичні показники
Всі вищезгадані пункти пов'язані з тим, що токоферол є сильним антиоксидантом, він захищає інші жиророзчинні вітаміни від руйнування киснем та сповільнюючи окиснення ліпідів. Саме з антиоксидними властивостями пов'язано додавання токоферолу до деяких продуктів харчування: наприклад, в олію (тобто жир) вітамін Е додають зовсім не через те, що турбуються про здоров'я споживача, а тому що він є хорошим консервантом.
NB: надлишок будь-яких вітамінів в організмі шкідливий для здоров'я, проте небезпека жиророзчинних вітамінів полягає в тому, що їх значно важче вивести з організму за водорозчинні
Для чого ж потрібен вітамін Е?
1. Нормалізує баланс холестеролу
2. Знижує кількість вільних радикалів та запобігає розвитку хвороб
3. Відновлює пошкоджену шкіру
4. Робить волосся густішим
5. Нормалізує гормональний баланс
6. Допомагає зменшити симптоми ПМС
7. Покращує зір
8. Зменшує вплив хвороби Альцгеймера та зменшує ризик розвитку деяких деменцій
9. Зменшує побічні ефекти деяких видів терапії
10. Підвищує фізичні показники
Всі вищезгадані пункти пов'язані з тим, що токоферол є сильним антиоксидантом, він захищає інші жиророзчинні вітаміни від руйнування киснем та сповільнюючи окиснення ліпідів. Саме з антиоксидними властивостями пов'язано додавання токоферолу до деяких продуктів харчування: наприклад, в олію (тобто жир) вітамін Е додають зовсім не через те, що турбуються про здоров'я споживача, а тому що він є хорошим консервантом.
NB: надлишок будь-яких вітамінів в організмі шкідливий для здоров'я, проте небезпека жиророзчинних вітамінів полягає в тому, що їх значно важче вивести з організму за водорозчинні
Немає коментарів:
Дописати коментар